De geest van Gispen druk bezocht

In het weekeinde van 1 en 2 april bezochten 220 belangstellenden de theaterwandeling De geest van Gispen in het Elisabeth Weeshuis Museum.

‘Het was fantastisch! Wat een enthousiaste en leuke mensen allemaal. En, wat een grote klasse die leuke Theaterjuf Sandra van Wijk. Daar kan Culemborg blij en trots op zijn. Ze krijgt maar mooi heel veel  (jonge) mensen op de ‘benen’ en in beweging.’
-Henk Bijma, oud-medewerker Gispen

Groepjes van circa 20 personen trokken in een uur langs vijf voorstellingen over de geschiedenis van het bijzondere Culemborgse meubelbedrijf Gispen, dat in 2016 zijn eeuwfeest vierde.

Er werd veel gelachen en ook gehuild om de optredens van de amateur-spelers van Theaterjuf Sandra van Wijk.

Roland van den Bergh verwerkte in zijn script gebeurtenissen uit de geschiedenis van Gispen, zoals het dilemma waar het bedrijf voor stond in de Tweede Wereldoorlog en de vele personeelsactiviteiten en –sportevenementen die de medewerkers na werktijd samen organiseerden.

‘Op zaterdag 1 april jl. hebben wij genoten van „De geest van Gispen”. Het was heel bijzonder […]. Het was voor mijn echtgenote als dochter van ir. Van Osselen wel heel boeiend haar vader over het dilemma in de oorlog te horen spreken.’
-D. van Driel van Wageningen

Foto’s: Huub van Beurden