Wees welkom

In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Tussen 1560 en 1952 bood dit kolossale gebouw onderdak aan ruim 600 wezen en halfwezen. De verhalen van toen komen tot leven in dit unieke weeshuismuseum. Hoe zag het leven in het weeshuis eruit voor de kinderen? Was het er streng en liefdeloos? Of had het leven ook zonnige kanten? En hoe gaat het met de wezen en halfwezen van nu? Kom langs en maak een bijzondere reis door de tijd. Bezoek de keuken, de meisjesrefter, de kelder, de spinzaal, de protectorenkamer en de slaapzaal. Waarom ziet de vaderkamer er heel anders uit dan de moederkamer? Ontdek het in het weeshuismuseum; een schatkamer van verhalen voor alle leeftijden.

Openingstijden in het Paasweekend: op zondag 20 april is het museum gesloten, op maandag 21 april is het museum open.

Proefdraaien in april en mei
Het weeshuismuseum is vanaf 30 maart 2014 weer open voor publiek.
In de maanden april en mei voltooien we nog enkele tentoonstellingsonderdelen en zetten we graag samen met u de puntjes op de i. Wees welkom!

Impressie

Expositie: De Kuilenburgers / De Culemborgers

Vanaf 30 maart t/m 30 augustus 2014 is de tentoonstelling De Kuilenburgers / De Culemborgers te zien, met een keur aan foto’s van toen en nu. Met deze tentoonstelling neemt conservator Peter Schipper afscheid van het museum, waar hij 36 jaar werkte. Zijn selectie van oude straatfotografie brengt het Culemborg en haar inwoners van vroeger dichterbij. Om het verleden met het heden te verbinden maakt recente fotografie ook deel uit van de expositie. De fotografen Tom Meerman en Humphrey Watchman tonen een bijzondere serie foto’s die zij in 2013 in de stad maakten. Daarmee is De KuilenburgersDe Culemborgers een fascinerende fototentoonstelling, die niet alleen een stad in ontwikkeling laat zien, maar ook in een notendop een overzicht biedt van de geschiedenis van de fotografie.
Affiche-De-Culemborgers

Tentoonstelling De Kuilenburgers / De Culemborgers
De tijdelijke tentoonstelling staat in het teken van de Culemborgers. Te zien t/m 30 augustus 2014.

Paasmaandag extra open
Het museum is op Paasmaandag tussen 11.00 uur en 17.00 uur open. Wees welkom!

Jubileumweekend Surpluus
Op het weekend van 21 en 22 juni 2014 viert Theaternetwerk Surpluus haar jubileum met een amateur theaterfestival rondom het museum. Meer informatie volgt.

Wees nieuwsgierig

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen, tentoonstellingen of activiteiten? Abonneer je hier op de nieuwsbrief. Een digitale tweemaandelijkse uitgave van het Elisabeth Weeshuis Museum.

Wees betrokken

Word museumvriend en krijg alle uitnodigingen voor tentoonstellingen en elk jaar een vriendenmaaltijd in het museum.

Wees bij

Het Weeshuismuseum in Culemborg heeft een facebookpagina waar de laatste nieuwtjes zijn te vinden.