Tot en met 2 april: Lang leve Gispen – een leven lang Gispen!

Een tentoonstelling over de sociale kant van het bedrijf Gispen van 1916 tot 2016
van 2 oktober 2016 t/m 2 april 2017.
Theaterwandeling De Geest van Gispen op 1 en 2 april 2017.

Lang leve Gispen – een leven lang Gispen

2 oktober 2016 t/m 2 april 2017

Museum Elisabeth Weeshuis laat met de tentoonstelling Lang leve Gispen – een leven lang Gispen! zien wat Gispen bijzonder maakt. Zowel de sociale kant van het bedrijf zelf als de activiteiten die de medewerkers samen ondernamen worden belicht.

Er zijn verhalen van (oud)-personeelsleden te beluisteren en uiteraard ook Gispen-meubelen te zien. Bij de tentoonstelling publiceert de historische vereniging van Culemborg Voet van Oudheusden in december 2016 een Voetnoot.

Theaterwandeling
De Geest van Gispen

1 en 2 april 2017

Bij de tentoonstelling organiseert het Elisabeth Weeshuis Museum een theaterwandeling met vijf scènes, die worden opgevoerd in en om het museum en elk circa 10 minuten duren. Theater geeft de mogelijkheid een onderwerp op een verrassende manier te belichten of uit te diepen. Ook vult De Geest van Gispen de tentoonstelling aan met eenakters over de dilemma’s die speelden in de Tweede Wereldoorlog en het sociale vangnet dat Gispen was voor medewerkers die niet meer helemaal mee konden komen.

De geest van Gispen vindt plaats op zaterdag en zondag 1 en 2 april 2017 om 13.00 uur en 15.00 uur. Duur: circa een uur.
Entree: € 7,50 voor volwassenen, € 5,- voor kinderen van 12 tot 18 jaar (inclusief museumtoegang). Museumkaarthouders gratis.

Bestel hier uw kaarten.

Scenario: Roland van den Bergh
Regie: Theaterjuf Sandra van Wijk
i.s.m. spelers Theaterjuf

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Gispen Collectie en met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, de Vrienden van het Elisabeth Weeshuis Museum, het Cultuurfonds Culemborg, de Gemeente Culemborg, Gispen en de Stichting Gispen Collectie.