Museumwinkel

In onze museumwinkel vindt u allerlei artikelen die op de een of andere manier te maken hebben met onze vaste presentatie. Er zijn bijzondere cadeauartikelen te verkrijgen en mooie herinneringen aan uw museumbezoek, voor de grote en de kleine beurs. Ook uw Museumkaart kunt u bij ons kopen.

Meisje nummer achttien

Alle boeken in de museumwinkel gaan over onderwerpen die u in het museum tegenkomt, over wezen, of zijn geschreven door een wees. Het kinderboek Meisje nummer achttien, van Anna Woltz, speelt zich zelfs af in het Elisabeth Weeshuis! Vrijwilliger Marjon van Leeuwen: “Dit boek haalt de geschiedenis van het weeshuis dichtbij. Erg leuk geschreven voor jong en oud. We ontvangen vaak kinderen die het boek gelezen hebben en het weeshuis aan hun ouders willen laten zien.”

Cadeautip van Marjon: Keramiek, geïnspireerd op de middeleeuwen.

“Nieuw in onze winkel is het assortiment keramiek, geïnspireerd op de middeleeuwen. We hebben bekers, schalen en kruiken. Een origineel cadeautje voor jezelf of voor de ander.” De prijs van de schaal in beeld is € 18,95.

Marjon heeft onder andere het assortiment van de museumwinkel onder haar hoede. Elke maand geeft ze op onze facebookpagina een leuke cadeautip voor u. facebook.com/museumelisabethweeshuis