Onze evenementen

Door het organiseren van activiteiten, bijeenkomsten en projecten realiseert de vereniging extra inkomsten voor het Elisabeth Weeshuis Museum en draagt zij bij aan het ontwikkelen van Het Weeshuis tot een bruisende plek.

Evenementen

Al sinds vele jaren organiseren wij elk jaar in januari de befaamde boerenkoolmaaltijd voor de vrienden. Een onder de vrienden populaire vriendenactiviteit, waarbij bestaande contacten worden versterkt en nieuwe worden gelegd.

Sinds kort zijn we ook gestart met een jaarlijkse wijnproeverij in het najaar. Deze staat gepland voor september. Het wordt een bijzondere combinatie van een museumrondleiding met kennismaking met bijzondere wijnen waaronder natuurlijk ook onze museumwijnen.

Eens per jaar organiseren wij aan het eind van het jaar een vriendenavond waarin we kunnen terugkijken op het nagenoeg voorbije jaar en vooruitblikken op het jaar wat komen gaat. En dat alles onder het genot van wat lekkers.

Daarnaast werken wij mee aan de gezamenlijk door de Stichting Elisabeth Weeshuis, de eigenaar van het monumentale pand, en de bewoners ervan (museum, bibliotheek Rivierenland en Volksuniversiteit Westbetuwe) georganiseerde evenementen zoals bijvoorbeeld een kerstevenement.

Gezellige wijnproeverij op 3 september

Zo’n 25 deelnemers hebben op zondag 3 september 2017 genoten van een bijzondere wijnproeverij in de tuin van Het Weeshuis. Samen met bedrijfsvriend Van Rooij hadden de Vrienden een wijnproeverij met museumrondleiding georganiseerd. En de weergoden waren ons gunstig gestemd.

We konden proeven van 15 mooie wijnen, waaronder (uiteraard) ook de museumwijnen Elisabeth en Anthonis. De proeverij was individueel gericht, dus eenieder kon proeven wanneer hij of zij dat wilde en dat viel uitstekend in de smaak. In kleine groepjes werden de deelnemers rondgeleid in het museum waardoor aan de deelnemers een nagenoeg persoonlijke toelichting kon worden gegeven.

Kortom, een leerzame en gezellige wijnproeverij die zeker voor herhaling vatbaar is én – ook niet onbelangrijk – waardoor weer een paar nieuwe vrienden konden worden verwelkomd.