Weescafé

In de historische keuken is de sfeer bijzonder gezellig en u waant zich er terug in de tijd, toen er nog weeskinderen in het 16e eeuwse huis woonden. Maar ook aan de grote leestafel in de centrale hal, met alle kranten en tijdschriften binnen handbereik, is het goed toeven met een lekker Betuws dubbelsapje of een verse muntthee.

In het Weescafé drinkt u lekkere fairtrade koffie, thee en biologisch dubbelsap uit Culemborg. Iedere dag zijn er zelfgebakken (biologische) taarten en natuurlijk appeltaart van speltmeel. Voor de lunch serveren we zelfgemaakte soep, hartige taart met frisse salade en biologische dikke boterhammen met verschillende soorten beleg. En voor wie dat wil, is er Vrijstadbier, biologisch bier gebrouwen in Culemborg. Een lekker glaasje wijn en smakelijke borrelhapjes.

We werken zeer nauw samen met onze collega’s van Lekkers aan de Lek. Zij bakken onze heerlijke taarten. Zorgbakkerij Thedinghsweert en zorgboerderij De Witte Schuur zijn leveranciers van een aantal producten in het Weescafé. We gebruiken zoveel mogelijk Fairtrade, biologische, regionale en lokale producten.

Geopend:
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 17.00 uur

In de centrale hal met de grote leestafel liggen alle tijdschriften en kranten die voor iedereen te lezen zijn. Ook daar kunt u gaan zitten met uw bestelling uit het Weescafé. Ons geheime wapen is het terras in de grote ommuurde weeshuistuin. Wie daar binnenloopt wil eigenlijk nooit meer weg. Met goed gezelschap, een krant of wat boeken uit de bibliotheek, is het hier echt genieten. Alle zintuigen worden geprikkeld!

Voor wie een souvenir mee naar huis wil nemen, verkopen wij zakjes “Elisabethjes”, heerlijke biologische haverkoekjes die we ook bij de koffie en thee serveren. Flessen biologisch Betuws dubbelsap (appel-peer) uit Culemborg, zijn ook te koop.

Het Weeshuis heeft prachtige ruimtes die te huur zijn, ook buiten de reguliere openingstijden. Het team van het Weescafé verzorgt de catering van alle activiteiten in het Weeshuis. Zie verhuur.

Afternoon tea

Voor een gezellige en lekkere high tea is het Weescafé een geschikte locatie. Bij slecht weer in de knusse keuken en bij mooi weer natuurlijk in de rust van de weeshuistuin.

Zoet (€ 14,00 p/p)
4 zelfgebakken ‘zoetigheden’ en 1 scone met jam en clotted cream

Zoet & Hartig (€ 19,50 p/p)
4 zelfgebakken ‘zoetigheden’ en 3 heerlijk hartige hapjes

Zoet & Hartig uitgebreid (€ 22,50 p/p)
4 zelfgebakken ‘zoetigheden’ en 3 heerlijk hartige hapjes en een lekkere kop vegetarische soep

De arrangementen zijn natuurlijk inclusief onbeperkt thee drinken.

Graag vooraf reserveren!