Weescafé

Het Weescafé is gevestigd in de historische keuken van het 16e-eeuwse Elisabeth Weeshuis in Culemborg. U waant zich er terug in de tijd, toen er nog weeskinderen in het huis woonden. Met mooi weer kunt u een rustig zonnig of schaduwrijk plaatsje vinden in onze idyllische tuin. Maar ook in het sfeervolle Leescafé kunt u plaats nemen. Met alle kranten en tijdschriften van de bibliotheek binnen handbereik, is het er goed toeven met cappuccino, een lekkere Betuwse dubbelsap of een verse muntthee.

Eten en drinken

In het Weescafé drinkt u Fair Trade koffie, thee en biologisch sap. Iedere dag zijn er zelfgebakken (biologische) taarten, koeken en appeltaart van speltmeel. Voor de lunch serveren we zelfgemaakte soep, hartige taart, salades en ambachtelijke broodjes, verschillend belegd. Voor wie wil, is er Culemborgs gebrouwen Vrijstadbier of een lekker glas wijn.

We werken nauw samen met lokale partners als zorgboerderij De Witte Schuur, Lekkers aan de Lek, Kim’s Keuken en Het Culemborgs Bakhuis. Zij bakken onze zoete lekkernijen, hartige taarten, borrelhapjes, broodjes etc. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van Fair Trade, biologische, ambachtelijke en lokale producten.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 11.00 tot 17.00 uur

Weeshuistuin en terras

Onze geheime schat is de bijzondere Weeshuistuin, omzoomd door de oude stadsmuur uit 1318. Op het terras heeft u een geweldig uitzicht over alles wat er groeit en bloeit (groenten, fruit, bomen en bloemen). Vooral de achtergevel (meisjesvleugel) van het weeshuis is prachtig om te zien met zijn authentieke luikjes.
Wie de tuin in loopt wil eigenlijk nooit meer weg. Met goed gezelschap, een krant of wat boeken uit de bibliotheek, is het hier echt genieten. Alle zintuigen worden geprikkeld!

Verhuur

Het weeshuis heeft prachtige ruimtes die we graag met u willen delen. Ze zijn te huur voor: een verjaardagsfeest, een bruiloft, jubileum, vrijgezellenfeest, familiedag, een condoleance, baby shower, vergadering, workshop, bedrijfspresentatie, muziekfestival, netwerkbijeenkomst of…?? Het kan allemaal in het Weeshuis.

Het team van het Weescafé verzorgt de catering van alle activiteiten in het Weeshuis.

Heeft u vragen, stel ze gerust per email of telefoon, of kom langs in het Weescafé.

0345 513912
weescafe@gmail.com

Weescafé logo rgb

Museumbezoek

U kunt ook uw bezoek combineren met een bezoek aan het Elisabeth Weeshuis Museum. Na de herinrichting in 2013 is dit een uitje om nooit te vergeten. Voor kinderen vanaf 5 jaar spreekt het er tot de verbeelding door diverse speciaal voor kinderen ontworpen presentaties. Aan de hand van een uitdagend doe-boekje ontdekken u en uw kinderen hoe het er vroeger aan toe ging in het Elisabeth Weeshuis (1560-1952). Na een bezoek aan het weeshuismuseum kunt u souvenirs en cadeautjes vinden in de groene antieke kast in het Leescafé.

Afternoon tea

Voor een gezellige en lekkere afternoon tea is het Weescafé een geschikte locatie. Bij slecht weer in de knusse keuken en bij mooi weer in de prachtige weeshuistuin.

Zoet (€ 14,00 p/p)
4 zelfgebakken ‘zoetigheden’ en 1 scone met jam en clotted cream

Zoet & Hartig (€ 19,50 p/p)
4 zelfgebakken ‘zoetigheden’ en 3 heerlijk hartige hapjes

Zoet & Hartig uitgebreid (€ 22,50 p/p)
4 zelfgebakken ‘zoetigheden’ en 3 heerlijk hartige hapjes en een lekkere kop vegetarische soep

De afternoon tea is inclusief onbeperkt thee.
Graag vooraf reserveren via weescafe@gmail.com.