Op stap met de museumjas

Met kleuters naar het museum? Speciaal voor families met kleuters organiseren we elke eerste zondag van de maand van 14:00 tot 15:00 u. Op stap met de museumjasLekker samen speuren, spelen en lezen. Klik hier voor de blog van onze museumdirecteur over de Museumjas.

Spelenderwijs ontdekken

Educatief medewerker Sjanne Emans gaat de activiteit begeleiden: “Door uit te gaan van voorwerpen die ze van thuis kennen, ontdekken kleuters tijdens deze activiteit spelenderwijs de verhalen uit het weeshuis. Hoe was het hier vroeger? Waar speelden de weeskinderen mee? Hoe sliepen ze?

Maar het is niet alleen een kinderactiviteit: ook voor ouders en grootouders is het leuk om mee te doen. Samen ga je op ontdekkingstocht en helpt elkaar op weg. Als je met een jong kind in een museum bent, kijk je zelf ook anders. De soms verrassende associaties die kinderen maken, leiden ook bij volwassenen tot nieuwe inzichten.

Als ik een knuffel laat zien, hebben kinderen en volwassenen daar hun eigen herinneringen bij. Maar had een kind in een weeshuis ook een knuffel? Hoe zag die er dan uit? Zo kom je in contact met het kind van toen en maak je de stap van thuis naar het weeshuis.

Als afsluiting lees ik een verhaal voor dat binnen het thema past. Het kan gaan over een groep dappere weeskinderen die op avontuur gaan of over een uiltje dat z’n moeder kwijt is en haar gaat zoeken.‘’

Op stap met de Museumjas is een samenwerking tussen het Elisabeth Weeshuis Museum en Bibliotheek Rivierenland. Om mee te doen hoef je alleen een museumticket te kopen (Museumkaart gratis).

Mede mogelijk gemaakt door: