Bestuur en medewerkers

Medewerkers

Kernteam
Dirk Janse, Directeur

Jesse Krol, Collectie

Marjolein van Piggelen, Educatie

 

Vrijwilligers

We zijn dankbaar voor de grote groep vrijwilligers die zich dagelijks met veel toewijding en liefde inzetten voor het Elisabeth weeshuis museum.

Bestuur

Claire Vaessen, voorzitter, tot 1-2-2025, niet herbenoembaar

Cees Braas, secretaris tot 26-8-2026, herbenoembaar

Cock Kasbergen, penningmeester, tot 1-2-2027, herbenoembaar

Leonie Briene, algemeen lid, tot 1-11-2027, herbenoembaar

Nevenfunctie: Manager Financieel en Personeel Beheer bij de Bedrijfsvoeringsorganisatie West-Betuwe

Het bestuur leeft de Governance Code Cultuur na.

Weeshuispartners

Het Elisabeth Weeshuis biedt onderdak aan drie cultuurinstellingen, waaronder de Volksuniversiteit West Betuwe, en vormt voor bezoekers uit de stad en van buiten een gastvrije en inspirerende culturele ontmoetingsplaats. Het Weeshuis is daarmee voor inwoners en bezoekers van Culemborg een prachtige plek om te ontdekken, te ontmoeten en te ontspannen in een historische ambiance. De Stichting Elisabeth Weeshuis maakt dit mede mogelijk en steunt met de opbrengsten van haar vermogen ook veel goede doelen en maatschappelijke projecten in Culemborg en nabije omgeving.

 

 

Bibliotheek Rivierenland biedt alle inwoners van Rivierenland een openbare schatkamer voor lezen, literatuur, cultuur en informatie.

 

 

Wees welkom in Brazzerie “Wees is Anders”, waar een heerlijke kop koffie én ambachtelijk gebakje uit onze eigen bakkerij voor je klaarstaat. Ook voor ovenverse saucijzenbroodjes en een lekkere lunch kun je bij ons terecht. Het is een alcoholvrije lunchroom waar je ook kunt genieten van o.a. een gezellige high tea, lunch(bijeenkomst) of verjaardag. Samen met onze deelnemers zorgen wij ervoor dat het jou aan niets ontbreekt.

 

De Volksuniversiteit West Betuwe biedt volwassenen in de regio West Betuwe de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling of scholing op het gebied van talen, kunst & cultuur, mens & maatschappij, wetenschap en creativiteit. De Volksuniversiteit is er voor iedereen, ongeacht vooropleiding, leeftijd, godsdienstige of politieke achtergrond.