Culinaire en culturele proeverij
Hadden we al een jaarlijkse boerenkoolmaaltijd, we hebben er nu een eetfestijn bij!
In de evaluatie van de winterse Vriendenavond van januari jl. kwam naar voren, dat het wellicht interessant zou zijn om naast de boerenkoolmaaltijd in de winter ook iets dergelijks te organiseren in de zomer of begin herfst. En dat hebben we nu voor het eerst gedaan en wel op open monumentendag 8 september jl. met een culinaire en culturele proeverij.
Best lastig om voor de eerste keer een dergelijk festijn te organiseren en dat nog wel in de zomermaanden (en wat voor een zomer!). Hadden we eerst het vizier op een aspergeproeverij, later moesten we switchen naar een andere inhoud. De asperges kwamen voor ons te vroeg (of wij waren gewoon wat te laat gestart). We zijn uitgekomen op Open Monumentendag in de veronderstelling, dat het voor belangstellenden dan een mooie afsluiting zou kunnen zijn van die monumentenbezoeken.
De deelnemers hebben een leuke avond beleefd met heerlijke gerechten uit Kims keuken, geserveerd door het Weescafé, en bijpassende wijnen en bieren van onze bedrijfsvriend Van Rooij. Met een speciale rondleiding én een inkijk in de in oktober te houden theaterwandeling MuseumStuk mét een kleine opvoering eruit. Volgens alle aanwezigen meer dan genoeg redenen om op herhaling te gaan! Waarvan akte.