Genoeg voor een heel weeshuis!

30 juni 2021 t/m 31 mei 2022

Wat is genoeg?

Voor de weeskinderen van het Elisabeth Weeshuis in Culemborg was dat  brood, boter, bier (!) en bonen. Niet altijd lekker, maar wel heel voedzaam. En ze maakten het nog zelf ook. In een grote moestuin kweekten ze hun eigen groenten, er werd brood gebakken en bier gebrouwen. Onder gezang dopten de weesmeisjes stapels bonen, precies genoeg voor een heel weeshuis. Niet meer en niet minder.

Het eten van nu lijkt nauwelijks meer op dat van de weeskinderen. In de supermarkten liggen wel 15.000 voedingsproducten! Ingeblikte bonen reizen de hele wereld over. Er is meer dan genoeg. We gooien zelfs voedsel weg. Is het dan niet een beetje teveel?

Tijdens het themajaar Genoeg voor een heel weeshuis! in het Elisabeth Weeshuis Museum ervaar je hoe het eten van toen veranderd is vergeleken met nu. In de moestuin zie je hoe eten groeit, kun je seizoensgroenten proeven en het levensgrote spel ‘Genoeg!’ spelen. Kaat de keukenmeid heeft hulp nodig bij het bereiden van genoeg eten voor een heel weeshuis, help je mee? Op zolder ga je eten verzamelen voor de weeskinderen, zoals brood en boter. Alleen boter? Geen hagelslag en pindakaas? Is dat wel genoeg? Wat vind jij?

Een jaar lang presenteert het Elisabeth Weeshuis Museum leuke, leerzame en lekkere activiteiten. Blijf op de hoogte via onze social media en website. Zie je in het weeshuis!

Wat is er te doen?

Mede mogelijk gemaakt door:

Mede mogelijk gemaakt door de subsidiënten Provincie Gelderland, Cultuurfonds Culemborg, Kickstart Cultuurvonds en de Vrienden