In de buurt

Culemborg bruist van de historie en cultuur! Combineer daarom je bezoek aan het Elisabeth Weeshuis Museum met een van deze pareltjes in de buurt.

De Gelderlandfabriek

1,2 km
De Gelderlandfabriek is een monumentale creatieve hotspot pal naast het treinstation van Culemborg, waar allerlei evenementen worden georganiseerd.

Stadhuis

200 m
Aan de Markt staat het laatgotische Stadhuis van Culemborg. Iedere eerste zaterdag van de maand is er van 14.00 tot 15.00 uur een gratis rondleiding. U vindt er ook het Toeristisch Informatie Punt.

Werk aan het Spoel

2,6 km
Beleef de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het Werk aan het Spoel, locatie voor mooie wandelingen, veel culturele evenementen en ook restaurant Caatje aan de Lek.

Kasteeltuin

300 m
Waar vroeger het imposante kasteel van Culemborg stond, kun je nu een bijzondere collectie archeologische vondsten bewonderen. De Kasteeltuin is geopend op zaterdag van april t/m september.

Jan van Riebeeckhuis

200 m
In het 16e-eeuwse pand met zijn ommuurde binnentuin wordt niet alleen de historische figuur Jan van Riebeeck belicht, maar ook de relatie tussen Culemborg en Zuid-Afrika.

Grote of Barbarakerk

250 m
De Grote of Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat uit de vroege 14e eeuw is de oudste kerk van Culemborg en de moeite waard om te bezichtigen. Ook zijn er regelmatig exposities.