Kinderfeestjes

Op zoek naar een verrassende locatie voor je verjaardagsfeestje?
Het Elisabeth Weeshuis Museum heeft een mooi aanbod voor elke leeftijd.

Feest met Willem de Weesbeer

Leeftijd van 4 – 6 jaar

Willem is een wees, een weesbeer. In het weeshuis leeft hij elke dag in hetzelfde ritme. Opstaan, tanden poetsen, aankleden en de keukenmeid helpen bij klusjes. Maar deze dag is anders. Willem is jarig. Hij weet alleen niet wat dat is, want in het weeshuis worden geen verjaardagen gevierd.

Kom jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes de weesbeer een leuke dag bezorgen? Eerst laat Willem jullie het weeshuis zien. Jullie helpen Willem en de keukenmeid bij het poetsen, opmaken van de bedden en het ophangen van de was – en de feestvlaggetjes!  Samen maken we iets lekkers en dan is het tijd voor een feestje! Neem je eigen knuffel ook mee!

Koken op vuur met Kaat de keukenmeid

Leeftijd van 6 – 12 jaar

In het Elisabeth Weeshuis was er plek voor 48 jongens en meisjes. Kinderen als Maaike, Frans, Arie en Rika leefden er een eenvoudig leven in een strak dagritme. Opstaan, schoolgaan en de keukenmeid helpen bij klussen en koken.

Kom je Kaat de keukenmeid helpen bij de voorbereidingen van een maaltijd? We koken met de seizoenen mee. In de moestuin halen we fruit, groenten en kruiden. Help je mee met hout sprokkelen voor het vuur? In de weeshuiskeuken mag je verkleed als weeskind helpen bij het maken van roomboter. Is het vuur al warm? Koken maar, genoeg voor een heel weeshuis! Nog niet genoeg? Speel het grote moestuinspel in de weeshuistuin en win een chocoladereep!

Bij slecht weer wordt er niet op open vuur gekookt, maar koken we in de historische weeshuiskeuken.

Aantal: Minimaal 5, maximaal 10 kinderen
Prijs: € 9,50 per kind. Ouders betalen ook € 9,50 en krijgen koffie of thee.
Duur: ca. 2 uur, aansluitend bezoek aan het Weescafé ca. 45 minuten.
Inclusief: Entree, begeleiding, attributen/ingrediënten en taart en limonade in het Weescafé
Boeken? Stuur een mailtje!