Kinderfeestjes

Op zoek naar een verrassende locatie voor je verjaardagsfeestje?
Het Elisabeth Weeshuis Museum heeft een mooi aanbod voor elke leeftijd.

Feest met Willem de Weesbeer

Leeftijd van 4 – 6 jaar

Willem is een wees, een weesbeer. In het weeshuis leeft hij elke dag in hetzelfde ritme. Opstaan, tanden poetsen, aankleden en de keukenmeid helpen bij klusjes. Maar deze dag is anders. Willem is jarig. Hij weet alleen niet wat dat is, want in het weeshuis worden geen verjaardagen gevierd.

Kom jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes de weesbeer een leuke dag bezorgen? Eerst laat Willem jullie het weeshuis zien. Jullie helpen Willem en de keukenmeid bij het poetsen, opmaken van de bedden en het ophangen van de was – en de feestvlaggetjes!  Samen maken we iets lekkers en dan is het tijd voor een feestje! Neem je eigen knuffel ook mee!

Koken op vuur met Kaat de keukenmeid

Leeftijd van 6 – 9 jaar

In het Elisabeth Weeshuis was er plek voor 48 jongens en meisjes. Kinderen als Maaike, Frans, Arie en Rika leefden er een eenvoudig leven in een strak dagritme. Opstaan, schoolgaan en de keukenmeid helpen bij klussen en koken.

Vandaag is een bijzondere dag! Kom je Kaat de keukenmeid helpen bij de feestelijke voorbereidingen? We gaan fruit oogsten in de moestuin en hout hakken voor een heus vuur. In de weeshuiskeuken mag je verkleed als een weeskind helpen bij het maken van  boter en beslag voor feestelijke wafels. Is het vuur al warm? Bakken maar, genoeg voor een heel weeshuis! Nog niet genoeg? Speel het grote moestuinspel in de weeshuistuin, wie wint de chocoladereep?

Filmset: Meisje nummer achttien

Leeftijd van 10 – 12 jaar

Het bekend boek Meisje nummer achttien van Anna Woltz speelt zich af in het Elisabeth Weeshuis in Culemborg. De hoofdpersoon Hanna is elf. Wanneer haar ouders overlijden komt zij terecht in het grote, statige pand aan de Herenstraat. Haar enige zusje is gestolen door een enge man met een bietenneus. In het weeshuis staan lange rijen bedden. De kinderen dragen allemaal een zwart-wit kostuum. De weesvader is streng en Hanna mist haar zusje… Waar zou ze zijn?

Kruip in de personages uit het boek en maak met je vrienden en vriendinnen een film geïnspireerd op dit bekende verhaal! Wie speelt Hanna of kruipt in de rol van de strenge weesvader, de enge man of Hanna’s zusje? Wie verzorgt de set, de visagie en wie gaat er filmen? Net als in het boek eindigen we met een feest: eind goed al goed!

Nodig: Smartphone

Aantal: Minimaal 5, maximaal 10 kinderen
Prijs: € 9,50 per kind. Ouders betalen ook € 9,50 en krijgen koffie of thee.
Duur: ca. 2 uur
Inclusief: Entree, begeleiding, attributen, taart en limonade
Boeken? Stuur een mailtje!