Kinderfeestjes

Op zoek naar een verrassende locatie voor je verjaardagsfeestje?
Het Elisabeth Weeshuis Museum heeft een mooi aanbod voor elke leeftijd.

Feest met Willem de Weesbeer

Leeftijd van 4 – 6 jaar

Willem is een wees, een weesbeer. In het weeshuis leeft hij elke dag in hetzelfde ritme. Opstaan, tanden poetsen, aankleden en de keukenmeid helpen bij klusjes. Maar deze dag is anders. Willem is jarig. Hij weet alleen niet wat dat is, want in het weeshuis worden geen verjaardagen gevierd.

Kom jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes de weesbeer een leuke dag bezorgen? Eerst laat Willem jullie het weeshuis zien. Jullie helpen Willem en de keukenmeid bij het poetsen, opmaken van de bedden en het ophangen van de was – en de feestvlaggetjes!  Samen maken we iets lekkers en dan is het tijd voor een feestje! Neem je eigen knuffel ook mee!

Kom je Kaat de keukenmeid helpen met haar klussen in het weeshuis?

Leeftijd van 6 – 12 jaar

In het Elisabeth Weeshuis was er plek voor 48 jongens en meisjes. Kinderen als Maaike, Frans, Arie en Rika leefden er een eenvoudig leven in een strak dagritme. Opstaan, schoolgaan en de keukenmeid helpen bij klussen en koken.

Kom je Kaat de keukenmeid helpen bij de voorbereidingen van een maaltijd? We koken met de seizoenen mee. In de moestuin halen we fruit, groenten en kruiden. Help je mee met hout sprokkelen voor het vuur? In de weeshuiskeuken mag je verkleed als weeskind helpen bij het maken van roomboter. Is het vuur al warm? Koken maar, genoeg voor een heel weeshuis! Nog niet genoeg? Speel het grote moestuinspel in de weeshuistuin en win een chocoladereep!

Er zijn verschillende leuke activiteiten en klusjes die de kinderen zelf kunnen doen.

Zoals iets creatief, koken, knutselen, handwerken enz

Dat stemmen we af op uw wensen.

Aantal: Minimaal 8, maximaal 12 kinderen
Prijs: € 9,50 per persoon (kinderen en begeleiding)

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: Entree, begeleiding, attributen/ingrediënten

 

Boeken? Stuur een mailtje!

Het weeshuis beschikt over een Brazzerie waar u achteraf iets kunt eten en drinken. Zelf graag reserveren; bezoek aan de Brazzerie is niet in de prijs inbegrepen. Brazzerie Wees Is Anders.