Manon Henzen vertelt over de geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur
Zondag 31 oktober om 16.00 u. geeft Manon Henzen van eet!verleden in de Gelderlandfabriek een belevenislezing over de Nederlandse eetcultuur van late middeleeuwen tot en met 19e eeuw. Hoe ging het er in de keuken aan toe? Met welke ingrediënten werd gekookt? At iedereen hetzelfde? Welke schotels verschenen op tafel? En hoe smaakte dat eigenlijk? Aan de hand van prachtige historische afbeeldingen en oude kookboeken vertelt Manon over ons culinair erfgoed. Vergeten ingrediënten en smaakmakers laten je even ruiken en proeven van vervlogen tijden.
Manon Henzen studeerde geschiedenis en Midden-Oosten studies. Ze combineerde deze passie met haar liefde voor koken. Manon is eigenaresse van het historische kookatelier eet!verleden in Nijmegen. In haar kookatelier kun je van maaltijden en proeverijen genieten zoals de Romeinen of Middeleeuwers ze voorgeschoteld kregen. Ze heeft twee boeken gepubliceerd met recepten uit Romeinse tijd en de Gouden Eeuw.
Een jaar lang presenteert het Elisabeth Weeshuis Museum tijdens Genoeg voor een heel weeshuis! leuke, leerzame en lekkere activiteiten. De lezing is onderdeel van Preek & Pint op ’t Pleintje, een serie scherpzinnige en actuele lezingen in de Gelderlandfabriek. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.
Bestel hier tickets voor de lezing.
foto: Madara Parma