Met kinderen

De vaste presentatie van het Elisabeth Weeshuis Museum is gemaakt voor kinderen én volwassenen. In elke ruimte is veel te doen en te beleven: Verkleed je als weeskind, zoek naar de kriebelende beestjes in bed en speel samen het Kinderrechtenspel.

Met kinderen

Een bezoek aan het museum wordt extra leuk met de speciale familieroute. Samen met (groot)ouders kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar aan de hand van een puzzelroute spelenderwijs ontdekken hoe het leven vroeger in het weeshuis was. Wat aten de kinderen en hoe werden ze verzorgd? Waarom staat er een spinnewiel tussen de eeuwenoude portretten en wat gebeurt er als je aan het wiel draait? Wie van de weeskinderen kreeg er een blok aan het been en waarom?

De gezinsroute stimuleert conversaties tussen verschillende generaties. Door vanuit diverse invalshoeken naar hetzelfde te kijken, ontstaan er verrassende, soms ontroerende gesprekken.

Doe samen de opdrachten en ontdek alles over het leven in het Elisabeth Weeshuis.

Doe-Mee-Atelier: activiteiten voor alle leeftijden

In de schoolvakanties organiseert het Elisabeth Weeshuis Museum regelmatig het Doe-Mee-Atelier. Ga samen met je (groot)ouders aan de slag om verrassende dingen te maken: afvalmateriaal omtoveren tot bruikbare spullen, een middeleeuwse lekkernij koken of knutselen met knijpers.

Voor € 2,50 p.p. (ook voor (groot-)ouders) doe je niet alleen mee aan deze leuke activiteit, maar mag je ook het museum bezoeken! Heb je een museumkaart, dan is het zelfs gratis. Wil je het volgende atelier niet missen? Schrijf je dan in voor onze mailing Doe-Mee-Atelier. Of houd de website in de gaten.