Onze evenementen

Door het organiseren van activiteiten, bijeenkomsten en projecten realiseert de vereniging extra inkomsten voor het Elisabeth Weeshuis Museum en draagt zij bij aan het ontwikkelen van Het Weeshuis tot een bruisende plek.

Evenementen

Al sinds vele jaren organiseren wij elk jaar in januari de befaamde boerenkoolmaaltijd voor de vrienden. Een onder de vrienden populaire vriendenactiviteit, waarbij bestaande contacten worden versterkt en nieuwe worden gelegd.

Sinds kort zijn we ook gestart met een jaarlijkse wijnproeverij in het najaar. Deze staat gepland voor september. Het wordt een bijzondere combinatie van een museumrondleiding met kennismaking met bijzondere wijnen waaronder natuurlijk ook onze museumwijnen.

Eens per jaar organiseren wij aan het eind van het jaar een vriendenavond waarin we kunnen terugkijken op het nagenoeg voorbije jaar en vooruitblikken op het jaar wat komen gaat. En dat alles onder het genot van wat lekkers.

Op de winter- en zomer-/najaarsavond wordt tegen kostprijs een diner geserveerd (winter: winterbuffet, najaar: variabel).

Door de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea (NFVM) worden vriendenbezoeken aan musea van NFVM-leden georganiseerd. Wij doen daaraan mee en coördineren het bezoek van onze Vrienden aan de andere deelnemende musea. Bezoeken op eigen kosten, eventueel gezamenlijk vervoer en centrale aanmelding aantal bezoekers aan ontvangende Vriendenorganisatie. Ontvangst met koffie én een rondleiding door het museum. De excursie is tegen kostprijs.

Voor de Vrienden worden contactavonden georganiseerd in de vorm van een Vriendencafé.

Voor de bedrijfsvrienden wordt een contactavond belegd.

Op de algemene ledenvergaderingen én de winter- en najaarsavond worden museumgerelateerde extra’s georganiseerd om de deelname te bevorderen, zoals bijvoorbeeld een lezing of presentatie van een schilderij(-onderzoek).

Voorlopig jaarprogramma activiteiten 2019

Zaterdag 19 januari
Winteravond

Vrijdag 22 februari
Vriendencafé

Vrijdag 15 maart
Voorjaars-ALV: Statutaire Jaarvergadering

Zaterdag 16 maart
Vriendenbezoek aan ons museum

Zaterdag 13 april
Vriendenbezoek aan Museum Sjoel Elburg

Vrijdag 19 april
Contactavond Bedrijfsvrienden

Zaterdag 11 mei
Vriendenbezoek aan het Gouds Museum

Vrijdag 17 mei
Excursie Biesbosch Museum

Zaterdag 22 juni
Vriendenbezoek aan Dorus Rijkers Museum Den Helder

Zaterdag 21 september
Zomer-/najaarsavond

Vrijdag 18 oktober
Vriendencafé

Vrijdag 15 november
Najaars-ALV