Onze evenementen

Door het organiseren van activiteiten, bijeenkomsten en projecten realiseert de vereniging extra inkomsten voor het Elisabeth Weeshuis Museum en draagt zij bij aan het ontwikkelen van Het Weeshuis tot een bruisende plek.

Evenementen

Al sinds vele jaren organiseren wij elk jaar in januari de befaamde boerenkoolmaaltijd voor de vrienden. Een onder de vrienden populaire vriendenactiviteit, waarbij bestaande contacten worden versterkt en nieuwe worden gelegd.

Sinds kort zijn we ook gestart met een jaarlijkse wijnproeverij in het najaar. Deze staat gepland voor september. Het wordt een bijzondere combinatie van een museumrondleiding met kennismaking met bijzondere wijnen waaronder natuurlijk ook onze museumwijnen.

Eens per jaar organiseren wij aan het eind van het jaar een vriendenavond waarin we kunnen terugkijken op het nagenoeg voorbije jaar en vooruitblikken op het jaar wat komen gaat. En dat alles onder het genot van wat lekkers.

Op de winter- en zomer-/najaarsavond wordt tegen kostprijs een diner geserveerd (winter: winterbuffet, najaar: variabel).

Door de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea (NFVM) worden vriendenbezoeken aan musea van NFVM-leden georganiseerd. Wij doen daaraan mee en coördineren het bezoek van onze Vrienden aan de andere deelnemende musea. Bezoeken op eigen kosten, eventueel gezamenlijk vervoer en centrale aanmelding aantal bezoekers aan ontvangende Vriendenorganisatie. Ontvangst met koffie én een rondleiding door het museum. De excursie is tegen kostprijs.

Voor de Vrienden worden contactavonden georganiseerd in de vorm van een Vriendencafé.

Voor de bedrijfsvrienden wordt een contactavond belegd.

Op de algemene ledenvergaderingen én de winter- en najaarsavond worden museumgerelateerde extra’s georganiseerd om de deelname te bevorderen, zoals bijvoorbeeld een lezing of presentatie van een schilderij(-onderzoek).

Voorlopig jaarprogramma activiteiten 2020

Winteravond
Zaterdag 25 januari

Vriendencafé*
Tweemaal per jaar, data volgen

Voorjaars-ALV: Statutaire Jaarvergadering
Vrijdag in maart

Excursie
Dinsdag in mei

Zomermaaltijd
Zaterdag in juni

Open Monumentendag
Zaterdag 12 september

Najaars-ALV
Vrijdag in november

Elisabethdag
Zondag in november

*Het vriendencafé wordt twee maal per jaar gekoppeld aan een tentoonstelling of evenement van het museum. Data en tijden volgen.

Daarnaast wordt de agenda aangevuld met museumbezoeken. Deze zijn te vinden op www.nfvm.nl.