Weescafé

Het Weescafé is gevestigd in de historische keuken van het 16e-eeuwse Elisabeth Weeshuis in Culemborg. U waant zich er terug in de tijd, toen er nog weeskinderen in het huis woonden. Met mooi weer kunt u een rustig zonnig of schaduwrijk plaatsje vinden in onze idyllische tuin. Maar ook in het sfeervolle Leescafé kunt u plaats nemen. Met alle kranten en tijdschriften van de bibliotheek binnen handbereik, is het er goed toeven met cappuccino, een lekkere Betuwse dubbelsap of een verse muntthee.

Eten en drinken

In het Weescafé drinkt u Fair Trade koffie, thee en biologisch sap. Iedere dag zijn er zelfgebakken (biologische) taarten, koeken en appeltaart van speltmeel. Voor de lunch serveren we zelfgemaakte soep, hartige taart, salades en ambachtelijke broodjes, verschillend belegd. Voor wie wil, zijn er lokaal gebrouwen bieren of een lekker glas wijn.

We werken nauw samen met lokale partners als Zorgboerderij De Witte Schuur, Gebaksjuwelier, Culemborgs Bakhuis, Thee Zusje, Wereldwinkel en Kookatelier Lot. Zij bakken onze zoete lekkernijen, hartige taarten, borrelhapjes, broodjes etc. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van Fair Trade, biologische, ambachtelijke en lokale producten.

Hier vindt u onze menukaart.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 17.00 uur (voor reserveringen kunnen we eerder openen)

Verhuur

Het weeshuis heeft prachtige ruimtes die we graag met u willen delen. Ze zijn te huur voor: een verjaardagsfeest, een bruiloft, jubileum, vrijgezellenfeest, familiedag, een condoleance, baby shower, vergadering, workshop, bedrijfspresentatie, muziekfestival, netwerkbijeenkomst of…?? Het kan allemaal in het Weeshuis.

Het team van het Weescafé verzorgt de catering van alle activiteiten in het Weeshuis.

Heeft u vragen, stel ze gerust per email of telefoon, of kom langs in het Weescafé.

0345 513912
weescafe@gmail.com

Museumbezoek

U kunt ook uw bezoek combineren met een bezoek aan het Elisabeth Weeshuis Museum, een uitje om nooit te vergeten. Voor kinderen vanaf 5 jaar spreekt het er tot de verbeelding door diverse speciaal voor kinderen ontworpen presentaties. Aan de hand van een uitdagend doe-boekje ontdekken u en uw kinderen hoe het er vroeger aan toe ging in het Elisabeth Weeshuis (1560-1952). Na een bezoek aan het weeshuismuseum kunt u souvenirs en cadeautjes vinden in de groene antieke kast in het Leescafé.

High tea

Inclusief onbeperkt thee drinken
.
Zoet (€ 15,50 p/p)
Verschillende ambachtelijke zoetigheden en een scone met jam en clotted cream
.
Hartig & zoet (€ 22,50 p/p)
Verschillende zoete en hartige lekkernijen hartigheden en een scone met jam en clotted cream
.
Hartig & zoet uitgebreid (€ 27,00 p/p)
Soepje, verschillende zoete en hartige lekkernijen (uitgebreid) en een scone met jam en clotted cream
.
Graag vooraf reserveren via weescafe@gmail.com.