Onze wijnen en bieren

In 2016 heeft de vereniging in een exclusieve samenwerking met Drankenspecialist Van Rooij een wijn- en bierproject voor permanente financiële ondersteuning van het museum gerealiseerd.

We hebben ervoor gekozen om een project te kiezen, waarbij niet de ene geeft en de ander neemt, maar waarin beiden nemen: het museum de financiële steun en de gever het genot van een goede wijn of bier, of van een bijzondere gift aan een ander.

Onze wijnen

De wijnen ‘Vrouwe Elisabeth’ en ‘Heer Anthonis’ zijn met zorg geselecteerd en voor een breed publiek bedoeld. Vrouwe Elisabeth en haar tweede echtgenoot Anthony van Lalaing zijn daarmee weer terug in Culemborg!

Deze exclusieve museumwijnen zijn te koop bij Drankenspecialist Van Rooij aan het Chopinplein in Culemborg (in de winkel en webwinkel) Kaasshop Culemborg aan de Markt in Culemborg, Slagerij De Bruijn aan de Tollensstraat in Culemborg en in de museumwinkel van het Elisbeth Weeshuis Museum. Ze worden ook op verzoek per fles geschonken in het Weescafé.

Met de aankoop van deze wijn steunt u het Elisabeth Weeshuis Museum en heeft u een prachtig,  exclusief en origineel Culemborgs cadeau voor uzelf of om weg te geven of om bijvoorbeeld een kerstpakket te verrijken!

Vrouwe Elisabeth

Rood
Een volle, elegant drinkende rode wijn uit Cruzy, een klein wijndorp gelegen ten westen van Béziers. Heerlijk soepel zachtdrinkend rood voor alledag.

Wit
Deze witte wijn is gemaakt in het witte wijngebied bij uitstek; de Gascogne. Een wijn als een frisgroene appel met een licht exotisch bouquet.

Rosé
Fris en zomerse rosé, zachtdroog met die lekkere lichtfruitige ondertoon. Een snoepje in uw glas met een verleidelijk bouquet, vol framboos en rode bessen. De milde afdronk maakt hem onweerstaanbaar!

Heer Anthonis

Rood
Heerlijk volrijp zuidfranse wijn met een toets van fijn kruid en een zalvende druivige afdronk. Een heerlijke wijn met elegante diepgang.

Wit
Een frisgroen fruitige en tegelijk mollige wijn met een verrassende blend die blijft boeien.

Onze bieren

De opvolger van Vrouwe Elisabeth, graaf Floris, kon natuurlijk niet achterblijven. En bij een graaf hoort een stevig tripel bier! In onze tijd beperken wij dat echter niet voor alleen mannen. Vandaar, dat zijn echtgenote Catharina een prachtig blond bier vertegenwoordigt.

Deze exclusieve bieren zijn te koop bij Drankenspecialist Van Rooij aan het Chopinplein in Culemborg (in de winkel en webwinkel) en in de winkel van het Museum.

Graaf Floris

Type bier: Tripel
Alcoholgehalte: 9% alc. vol.
Kleur: Licht amber
Geur: Hoppig, kruidig, fruitig
Schenktemperatuur: 6 – 8ºC

Het schuim is wit, fijn en zeer dicht. Ondanks de lichte amberkleur verbaast het bier de kenner met een nadrukkelijke toets mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige gistingsgeuren. De tripel is bij uitstek het bier voor de genieters.

Catharina

Type bier: Blond
Alcoholgehalte: 7,5% alc. vol.
Kleur: Diepgoud
Geur: Hoppig, fruitig, citrusvruchten
Schenktemperatuur: 6 – 8ºC

De kleur is diepgoud, het schuim fijn en luchtig. Het boeket is zeer geparfumeerd; de aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten.