Onze wijnen

Sinds 2016 heeft de vereniging in een exclusieve samenwerking met onze bedrijfsvriend Drankenspecialist Van Rooij een wijnproject voor permanente financiële ondersteuning van het museum gerealiseerd.

Onze wijnen

Een museum zonder achterban en draagvlak is immers een museum zonder ziel. De Vrienden van het Museum zetten zich daarom in om het draagvlak binnen Culemborg vast te houden en uit te breiden.  Bijvoorbeeld met het kiezen van Elisabeth Wijnen en deze te verkopen. Daarmee wordt het museum financieel een handje geholpen. En kan elke Culemborger de betrokkenheid bij het Elisabeth Weeshuis Museum tonen!

Het museum staat voor de uitdaging om ook in de toekomst het verhaal over weeskinderen boeiend en aantrekkelijk te blijven presenteren. Om daaraan een bijdrage te leveren, hebben de Vrienden van het Museum ervoor gekozen om goede, betaalbare en exclusieve wijnen te verkopen. In het museum en bij de Drankenspecialist zelf maar ook samen met de Kaasshop Culemborg, PLUS Giel Smits en Slagerij De Bruin.

De Elisabeth Wijn biedt voor het museum de financiële steun en voor de koper het genot van een goede wijn; om zelf van te genieten of met plezier aan een ander te schenken.

Vrouwe Elisabeth Rood

Een 100% Merlot, de wijn is afkomstig uit de streek iets ten noorden van Beziers in de Pays d’Oc in Frankrijk.

Een wijn met diepgang, niet hard maar geconcentreerd, die onmiddellijk pleziert.

Vrouwe Elisabeth wit

Een 100% Chardonnay, die gedeeltelijk op hout is gerijpt.

Een uitmuntend voorbeeld van een typisch Zuid-Franse chardonnay, zacht met een balancerende frisheid en een gulle afdronk