Museumwinkel

In onze museumwinkel vindt u allerlei artikelen die op de een of andere manier te maken hebben met onze vaste presentatie. Er zijn bijzondere cadeauartikelen te verkrijgen en mooie herinneringen aan uw museumbezoek, voor de grote en de kleine beurs. Ook uw Museumkaart kunt u bij ons kopen.

Meisje nummer achttien

Alle boeken in de museumwinkel gaan over onderwerpen die u in het museum tegenkomt, over wezen, of zijn geschreven door een wees. Het kinderboek Meisje nummer achttien, van Anna Woltz, speelt zich zelfs af in het Elisabeth Weeshuis! Vrijwilliger Marjon van Leeuwen: “Dit boek haalt de geschiedenis van het weeshuis dichtbij. Erg leuk geschreven voor jong en oud. We ontvangen vaak kinderen die het boek gelezen hebben en het weeshuis aan hun ouders willen laten zien.”

Cadeautip: Tasjes van hergebruikt tentoonstellingsmateriaal

Nieuw in de museumwinkel: Handgemaakte tasjes van restmaterialen uit tentoonstellingen. Weet u nog, de tentoonstelling Maandag Waschdag, winter 2015/16? We hebben de bedrukte lakens uit de tentoonstelling niet weggegooid, maar onze vrijwilliger Marisca heeft er unieke draagtasjes van gemaakt, elk met een andere opdruk. De tassen zijn er in verschillende formaten en zijn nu te koop in de museumwinkel. Prijs: €5,95.