Museumwinkel

In onze museumwinkel vind je allerlei artikelen die op de een of andere manier te maken hebben met onze vaste presentatie. Er zijn bijzondere cadeauartikelen te verkrijgen en mooie herinneringen aan je museumbezoek, voor de grote en de kleine beurs. Ook uw Museumkaart kun je bij ons kopen.

Meisje nummer achttien

Alle boeken in de museumwinkel gaan over onderwerpen die u in het museum tegenkomt, over wezen, of zijn geschreven door een wees. Het kinderboek Meisje nummer achttien, van Anna Woltz, speelt zich zelfs af in het Elisabeth Weeshuis! Vrijwilliger Marjon van Leeuwen: “Dit boek haalt de geschiedenis van het weeshuis dichtbij. Erg leuk geschreven voor jong en oud. We ontvangen vaak kinderen die het boek gelezen hebben en het weeshuis aan hun ouders willen laten zien.”

Broodplank

Nieuw in de museumwinkel is deze leuke Culemborgse broodplank, in een gelimiteerde oplage gemaakt van bamboe. De plank is verkrijgbaar met twee verschillende gelaserde afbeeldingen: de bekende Culemborgse skyline of Culemborgse monumenten. € 19,95